WINEMAKER DINNER
with Gutierrez Colosia

 

Gutierrez Colosia ja Bar Cón järjestävät yhdessä winemaker dinnerin keskiviikkona 28.8 klo 19 Bar Cón Kampissa. Illan aikana tarjoilemme runsaan tapas-illallisen, jonka annokset viimeistellään täydellisesti paritetuilla sherryillä. Guetierrez Colosian sherrytilan Patricio Grandes kertoo illan aikana nautituista makupareista, sherryistä ja niiden valmistuksesta.

Gutierrez Colosian sherrytila on pitänyt majaa vuodesta 1838 lähtien Puerto de Santa Marian kaupungissa, Etelä-Espanjan Cadizin maakunnassa. Guadelete-joen mukana Atlantilta saapuvat merituulet mahdollistavat mikroilmaston, joka on täydellinen biologiselle kypsymiselle, minkä myötä talon Fino-sherryt ovat erityiset hienostuneita. Tilaa johtaa isänsä ja isoisänsä perintöä kunnioittava Juan Carlos, joka aloitti sherrytilalla työskentelyn 20-vuotiaana. Myös hänen tyttärensä Carmen ja Carlota ovat entistä enemmän mukana perhetilan toiminnassa oppien perinteisiä sherrynkypsytystapoja isältään.

Gutiérrezin perhe oli pitkään almacenista, joka kypsytti sherryjä myydäkseen niitä eteenpäin taloille, kuten Osborne, Gonzalez Byass, Barbadillo ja Williams & Humbert. Tätä nykyä talo valmistaa ja myy sherrynsä itse, ja Gutierrez Colosia onkin yksi harvoista sherryä valmistavista perhetiloista, jotka yhä toimivat alueella.

Alueen perinteitä noudattaen, Gutierrez Colosian sherryt tuotetaan ”criaderas y soleras” -menetelmää noudattaen, jossa viiniä juoksutetaan tynnyristä toiseen, ylhäältä alas. Kerroksittain kasatuista tynnyreistä valutetaan viiniä siten, että jokaisessa pullotuksessa on mukana vanhaa, jopa vuosikymmenet kypsynyttä viiniä. Kun pullot täytetään alimpien kerrosten tynnyreistä, lisätään ylimpiin kerroksiin uutta viiniä. Näin tynnyrit eivät koskaan täysin tyhjene, vaan eri aikoihin lisättyä viiniä on aina ikääntymässä.

Ilmoitathan illallislipun ostettuasi mahdollisista allergoista ja erityisruokavalioista osoitteeseen kamppi@bar-con.fi Ilmoittautuminen illalliselle on sitova, maksu tapahtuu varauksen yhteydessä

Kiitos kaikille osallistuneille mahtavasta illasta <3

BC_JO-08658.jpg

Sí, ¿Por qué no?